Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Top Bezienswaardigheden

Engeland
Londen

Londen is de hoofdstad in het zuiden van Verenigd Koninkrijk & tevens ook de grootste stad van Engeland. Met een oppervlakte van bijna 1600km² & meer dan 9 miljoen inwoners mag het zich terecht tot een wereldstad noemen. De afstand met de auto van Brussel naar Londen via de Eurostar is ruim 350 kilometer, van Amsterdam naar Londen eveneens via de Eurostar is ruim 500 kilometer.

De Towerbridge is ongetwijfeld de meest in het oogspringende brug van Londen die werd gebouwd eind 19de eeuw. De 244 meter lange brug, die loopt over de rivier de Theems, is een héél belangrijke verbinding tussen de twee stadshelften. Sinds 1982 werd de brug opengesteld voor het publiek. Het bezoek begint met een videofilm over de bouw & geschiedenis van deze bekende brug. Daarna wandel je op de 42 meter hoge loopbrug waar je de auto's op de brug ziet voorbij rijden & je ongetwijfeld een prachtig uitzicht heb op andere delen van de stad waaronder de wolkenkrabbers The Shard and 20 Fenchurch Street.

Een blik op de London Bridge


Een andere interessante attractie in de buurt van deze brug is het Kasteel van de Tower of London. Dit kasteel werd in 1066 door Willem de Veroveraar gebouwd en staat al sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het belangrijkste deel van deze omvangrijke bezienswaardigheid is de witte toren die in een typische Normandische militaire architectuur werd ontworpen. Andere belangrijke delen zijn onder andere het Jewel House, waar je belangrijke Kroonjuwelen kan bewonderen, De Royal Mint & Bloody Tower.
© Renzo Vanhoorelbeke