Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Top 10 mooiste Bezienswaardigheden van het Bretoense Nantes

Nantes

Als een stad zo oud is als Nantes, is er veel te zien van haar geschiedenis en cultuur. Met bijna 300.000 inwoners is het een van de grootste steden van Frankrijk. De ligging aan de rivier de Loire betekent dat er veel mooie bezienswaardigheden zijn in de parken en tuinen. Om u op weg te helpen met uw bezoek aan Nantes, volgt hier een lijst met de 10 mooiste bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Als u van plan bent binnenkort een bezoek te brengen, zult u deze niet willen missen!

foto skyline Nantes
Kasteel van de Hertogen van Bretagne

De eerste mooie bezienswaardigheid in Nantes is het Kasteel van de Hertogen van Bretagne. Dit kasteel is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van heel Frankrijk. Het is ook het grootste kasteel van deze soort in Europa. Het kasteel ligt op een eiland midden in de rivier de Loire. In de 13e eeuw was dit het administratieve centrum van Bretagne. Later diende het kasteel na de Franse Revolutie als gevangenis voor koningsgezinde edelen. Tegenwoordig is het kasteel een museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Nantes. U kunt er de rijk versierde interieurs van de hertogen bekijken. Ook de collecties wandtapijten, meubels, wapens en kunstvoorwerpen uit de 16e tot 19e eeuw zijn de moeite waard.

foto Kasteel van Nantes
Museum voor Kunst en Geschiedenis van Nantes

De volgende op de lijst van mooie bezienswaardigheden in Nantes is het Kunst- en Geschiedenismuseum. Dit is een zeer oud museum met veel geschiedenis en kunst, waarvan sommige helemaal teruggaan tot de 9e eeuw. Het ligt in de oude stad, naast de rivier de Loire. Het museum is verdeeld in verschillende themagebieden. Dit zijn de Gallo-Romeinse, Middeleeuwse, Schone Kunst, Volkenkunde en Oosterse kunst. Hier is een rijke collectie kunst en kunstvoorwerpen te zien, waaronder een 12e eeuws wandtapijt. De rijke collecties van het museum zijn een must als u Nantes bezoekt.

Park van de Promenades van Nazelles

Als u geïnteresseerd bent in natuur en mooie tuinen en parken, moet u de Promenades van Nazelles bezoeken. Dit park is sinds de 19e eeuw opengesteld voor het publiek. In de 19e eeuw was het het belangrijkste park van Nantes. Tegenwoordig bestaat het park uit drie grote delen. Het eerste is een grote rozentuin met 6.000 rozen van verschillende soorten uit de hele wereld. Er is ook een tropisch huis met orchideeën en andere bijzondere bloemen. Het tweede deel is een Japanse tuin, die dateert uit de jaren negentig. Het derde deel is een groot grasveld voor sport, zoals voetbal, rugby en tennis.s

Theater-kathedraal van Saint-Nazaire

Saint-Nazaire is een stad in de voorsteden van Nantes. Hier vindt u de Theater-kathedraal van Saint-Nazaire. Dit is een unieke combinatie van een theater en een kerk. Het dateert uit de 19e eeuw en is een van de mooiste bezienswaardigheden in Nantes. Het theater werd oorspronkelijk gebouwd als een rooms-katholieke kerk. Het is in de loop der jaren verschillende keren heringericht. Er zijn plannen om er weer een kerk van te maken. Dit prachtige gebouw is zeker een bezoek waard.

Wintertuin

De volgende op de lijst van mooie bezienswaardigheden in Nantes is de Wintertuin. Dit is een grote, prachtige tuin en kas. Het ligt vlakbij het stadscentrum, niet ver van de rivier de Loire. De Wintertuin werd gebouwd in de 19e eeuw. Het is ontworpen als een tropische tuin en kas. De tropische bloemen en planten hier zijn verbazingwekkend. De tuin is het hele jaar door geopend. Hij wordt ook gebruikt voor verschillende evenementen en concerten. Als u de Wintertuin bezoekt, kunt u ook het nabijgelegen Museum voor Moderne Kunst en het Kunst- en Geschiedenismuseum bezoeken.

Museum voor Schone Kunsten Nantes

Het Museum voor Schone Kunsten van Nantes is een andere bezienswaardigheid die u moet bezoeken als u in Nantes bent. Dit is het derde meest bezochte museum in Frankrijk. Hier ziet u een collectie Europese kunst van de 15e eeuw tot de 20e eeuw. Er zijn veel schilderijen en beelden van kunstenaars als Van Gogh, Picasso, Cézanne en Monet. Het museum is gevestigd in een heel mooi oud gebouw. Het heeft ook een tuin en een beeldenpark met werken van kunstenaars als Rodin.

Place Royale

Dit is een groot openbaar plein in het centrum van de stad. Het is een van de bekendste pleinen in Nantes. Het plein wordt omringd door enkele zeer oude gebouwen. Het ligt vlakbij de kathedraal van Nantes. Het plein werd gebouwd in 1572. Het was het centrum van de oude stad Nantes. Hier zijn enkele oude standbeelden te zien, zoals een afbeelding van een beroemde Franse ontdekkingsreiziger, René-Robert Cavelier, Sieur de La Salle. Het plein is een bezoek waard, want het is een van de mooiste bezienswaardigheden van Nantes.

foto van het plein Place Royale
Kasteel en Erfgoedmuseum

Het kasteel- en erfgoedmuseum is een prachtige bezienswaardigheid in Nantes. Dit is geen museum in de traditionele zin van het woord. Het is een kasteel dat is omgebouwd tot een museum. Het kasteel ligt op een eiland midden in de rivier de Loire. Het is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van heel Frankrijk. Het werd gebouwd in de 13e eeuw door de hertogen van Bretagne. Tijdens de Franse Revolutie werd het een gevangenis. Later werd het gerestaureerd en geopend als museum. U kunt de rijkelijk versierde interieurs van de hertogen bekijken. Ook de collecties wandtapijten, meubels, wapens en kunstvoorwerpen uit de 16e tot 19e eeuw zijn de moeite waard.

Plein Dom B ertaï

Als u een mooi plein in Nantes wilt zien, moet u een bezoek brengen aan Square Dom B ertaï. Dit is een beroemd plein in Nantes. Het is een groot, centraal plein, met veel oude gebouwen. Het bekendste gebouw hier is het theater Comedie de Bretagne. Dit theater werd gebouwd in de 19e eeuw. Op het plein staat ook de kathedraal van Nantes. Dit is een zeer grote en mooie katholieke kerk. U kunt ook het museum voor archeologie en het museum voor natuurlijke historie bekijken.

Rotunda de la Besace

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, moet u de Rotunda de la Besace bezoeken. Dit is een archeologische site in Nantes. Hier kun je een Romeinse tempel bekijken. De tempel is gebouwd in de 3e eeuw na Christus. De tempel staat in het midden van een rond gebouw. Dit gebouw is gemaakt van grote stenen. De tempel heeft een prachtige portiek. Het is een bezoek waard, want het is een van de mooiste bezienswaardigheden in Nantes.

© Renzo Vanhoorelbeke