Parijs, Frankrijk

Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Asterix park bezoeken in het Franse Plailly

Verslag van een dagje Asterix park
Ligging, ticketinformatie en openingsuren

Parc Astérix ligt op 40 kilometer ten noorden van Parijs en op 200 kilmeter van de grens met België.
Vanuit onze woonplaats in Harelbeke is het slechts 2 uur en 15 minuten rijden naar het pretpark dat iets minder ver is dan Disneyland Parijs. Vanaf Lesquin, een plaats net over Lille, is het 177 kilometer rijden op de autosnelweg A1. Daarvoor moet je uiteraard tol betalen maar ben je er vrijwel zeker van dat je tijdens de rit naar het Asterix park niet in de file hoeft te staan. De dichtstbijzijnde afrit ligt op slechts 1 kilometer van de parking van dit pretpark. De kostprijs voor een ticket voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen bedraagt 51 euro. Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar betalen 3 euro minder. Baby's en peuters tot en met 2 jaar mogen gratis binnen. De openingsuren zijn afhankelijk van de datum dat je het park bezoekt. Zo konden wij op 31 augustus van 10 uur tot 19 uur vertoeven in het wondermooie attractiepark.

Op welke attracties maakten we een ritje?

Voor de toegang van de attracties kan je in de vele thematische winkels een prachtige souvenir kopen van Asterix, Obelix, Idéfix of andere striphelden die wonen in het Galische dorp. Parc Astérix is opgedeeld in verschillende themagebieden die afgeleid zijn uit de stripboeken.
Vlakbij de ingang ligt La forêt d'Idéfix. Een themagebied met attracties speciaal gericht voor gezinnen met kinderen jonger dan 13 jaar. Zo maakten we een ritje achtereenvolgens op de draaimolen Carrousel de César, boomstamattractie Hydrolix, vrije val toren Enigmatix en de trap monorail op hoogte Les Espoins de Cesar.foto van mijn vrouw Lieke, Douwe en Mila

Verder deden we ook enkele waterattracties zoals de boomstamattractie Menhir Express, de ronde boten op een woeste rivier Romus en Rapidus en de draaiende bootjesglijbaan L'Oxygenarium. De laaste in het rijtje vonden we best wel orgineel. Op een hoogte van 20 meter glijd je gedurende 400 meter via een gele glijbaan op een ronde boot van 6 personen naar beneden.
Er zijn ook 7-tal leuke en orginele rollercoasters die je in veel andere pretparken niet gauw zult zien. Zo maakte mijn vrouw een ritje op de bobsleeachtbaan La Trace du Hourra. Op deze rode stalen constructie glijd je gedurende 900 meter doorheen de vele bochten en afdalingen met een maximale snelheid van 60 km/h.
Tussendoor bezochten we ook de permanente expositie over Asterix en Obelix. Zo krijg je meer informatie over de strips en kan je op de foto met de figuren Asterix, Obelix en Idefix. Zo staat er ook een figuur van Obelix met de bekende menhir op zijn rug.


foto van Obelix

Naast een ritje op de trapmonorail maakten we ook een rustige boottocht op de Epidemais doorheen het Gallische dorp. Op de Riviere d'Elis vaarden we langs enkele leuke Griekse goden doorheen mediterrane tuinen.
© Renzo Vanhoorelbeke