Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Top Bezienswaardigheden Frankrijk

Frankrijk
Parijs

Parijs is een stad in het noorden van Frankrijk met 2,2 miljoen inwoners in de meteropool wonen er zelfs meer dan 11 miljoen mensen. De afstand met de auto van Brussel bedraagt ruim 300 kilometer van Amsterdam ruim 500 kilometer.

De meest in het oogspringende bezienswaardigheid van de Parijse hoofdstad is ongetwijfeld de 320 meter hoge Eiffeltoren. Deze is gelegen in het park van Marsveld vlakbij de oevers van de rivier de Seine. De bruggenbouwer Gustave Eiffel liet het beroemdste symbool van de Franse hoofdstad maken & werd ingewijd ter ere van de Wereldtentoonstelling in mei 1889. Vanop de toren bij helder weer heb je prachtig panorama tot wel 100 kilometer over Parijs.

Een blik op de Eiffeltoren in Parijs


Via de pilaren in het voorplein beklim je de Eiffeltoren tot de 1ste verdieping. Op deze verdieping is een Franse bistro restaurant & een boetiek gevestigd. Geprojecteerd op 3 muren door middel van 7 projectoren kan je in deze bioscoop een prachtige show bezichtigen over deze bekende Parijse Eiffeltoren. Daarnaast kan je aan de hand van touchscreens, albums & andere moderne digitale apparatuur de geschiedenis van de Eiffeltoren ontdekken.
Aangekomen op de 2de verdieping heb je een prachtig uitzicht op andere bezienswaardigheden zoals het Louvre, Montmartre, de Notre Dame & de bochten van de rivier de Seine. Daarnaast is het met een Michelin-ster bekroonde Jules Verne restaurant gelegen & zijn er andere eetgelegenheden en winkels aanwezig.
Na een spectaculaire klim met verschillende liften langs glazen muren bereik je de bovenste verdieping van de Eiffeltoren op 276 meter hoogte. Na het uiteraard adembenemende uitzicht op deze Franse hoofdstad kan je het kantoor van architect Gustave Eiffel bezoeken. Daarnaast vind je interessante panoramische kaarten, een model van de bovenste verdieping & een Champagne bar.
Andere populaire & interessante bezienswaardigheden zijn het kunstmuseum Louvre, Basiliek van Sacré-Coeur, Montmartre, . . .

Tickets

Op de officiële site www.toureiffel.paris

© Renzo Vanhoorelbeke