Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Top Bezienswaardigheden Nederland

Nederland
Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland met iets meer dan 860000 inwoners. Het is gelegen in het Westen van het land. Aan de oostkant grenst deze hoofdstad aan het IJmeer. De afstand van Brussel naar Amsterdam bedraagt iets meer dan 200 kilometer.

De grachtengordel is ongetwijfeld de grootste bezienswaardigheid in deze wereldstad. Je kunt er haast niet om heen kijken want er zijn maar liefst meer dan 160 grachten voor een totale lengte van ongeveer 75 kilometer. De grachten stammen hoofdzakelijk uit de 17de eeuw en staan sinds 2010 op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De Prinsengracht, Keizersgracht & Herengracht zijn de 3 hoofdgrachten van deze stad die haast parallel naast elkaar lopen.

Een blik op de Amsterdamse Grachten


De Prinsengracht is de buitenste van deze hoofdgrachten. De belangrijkste & populairste bezienswaardigheid langs deze waterweg is ongetwijfeld het Anne Frank Huis. Het is één van de meeste bezochte museum in Nederland & gaat over een Joods meisje die ten tijde van de 2de Wereldoorlog meer dan 2 jaar met haar familie ondergedoken leefde. In het Achterhuis, een belangrijk onderdeel van dit museum, schreef ze haar wereldberoemde dagboek. Andere toeristische trekpleisters langs deze gracht zijn onder andere de Noorderkerk, Westerkerk, Amstelkerk & het Woonbootmuseum.
De Keizersgracht is de middelste van deze hoofdgrachten. Belangrijke bezienswaardigheden langs deze waterweg zijn onder andere het Homomonument vlakbij de Westerkerk, de Syrisch orthodoxe kerk, het stadsarchief, Foam Fotografiemuseum, Museum van Loon & Geelvinck Pianola Museum.
De Herengracht ligt het dichtst bij het centrum van Amsterdam. In de 17de was dit de woonplaats van de meeste invloedrijke personen en rijkste kooplieden. Het kunstmuseum Willet Holthuysen met zijn prachtige interieur in oorspronkelijke staat is langs deze gracht gelegen.

Meer Populaire Attracties in AmsterdamTickets

Anne Frank Huis voor volwassenen 14 euro in 2021 op de officiële site annefrank.org

Woonbootmuseum voor volwassenen 4,5 euro in 2020 op de officiële site houseboatmuseum.nl

Foam Fotografiemuseum voor volwassenen 15,5 euro in 2020 op de officiële site foam.org

Museum van Loon voor volwassenen 10 euro in 2020 op de officiële site museumvanloon.nl

Museum Willet Holthuysen voor volwassenen 11,5 euro in 2020 via prioticket.com

Grachtenrondvaart voor volwassenen 16 euro in 2020 via iamsterdam.com

© Renzo Vanhoorelbeke