Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Beste bezienswaardigheden in Rotterdam

Top 10 - Beste bezienswaardigheden in Rotterdam

Rotterdam, dat ook wel Rotjeknor of Roffa wordt genoemd, is een ware smeltkroes van cultuur en innovatie. Met een inwonertal van meer dan 623.000 mensen is het een van de grootste steden van Nederland. Gelegen in het zuidwesten van Nederland, vind je Rotterdam aan de oevers van de Nieuwe Maas, een tak van de machtige rivier de Rijn. Als je vanuit Antwerpen naar Rotterdam reist, heb je ongeveer 130 kilometer voor de boeg.

De iconische Erasmusbrug is een van de meest kenmerkende trekpleisters van deze stad. Met de elegante boog en het moderne ontwerp trekt de brug direct de aandacht. Maar Rotterdam heeft veel meer te bieden dan alleen een brug. De stad heeft zijn eigen unieke skyline en prachtige architectuur. Bovendien is Rotterdam trots op de moderne haven en de bedrijvigheid die erbij hoort. Deze stad heeft zichzelf heruitgevonden na het verwoestende bombardement in de Tweede Wereldoorlog, en is nu een centrum van innovatie en creativiteit.

Als je op het punt staat om Rotterdam te verkennen, ben je hier aan het juiste adres. We hebben een lijst van de beste bezienswaardigheden in de stad voor je samengesteld die je zeker niet wilt missen.

1. Erasmusbrug

Een imposante brug die als een elegante zwaan over het water glijdt. Dat is de Erasmusbrug, een ware blikvanger in Rotterdam. Deze brug verbindt niet alleen de stadsdelen, maar het is ook een uitnodiging om het uitzicht op de skyline van Rotterdam te bewonderen. ’s Avonds, als de brug in kleur wordt belicht, is het echt een pareltje voor je Instagram-feed!

een blik op de Erasmusbrug
2. Markthal

Eten en kunst komen samen onder een spectaculaire koepel van kleurrijke patronen in de Markthal. Hier proef je niet alleen heerlijke hapjes en delicatessen, maar je wordt ook omringd door prachtige muurschilderingen en levendige marktstallen.

3. Euromast

Klaar voor een uitzicht op grote hoogte? De Euromast staat op je te wachten. Deze toren biedt niet alleen een adembenemend uitzicht over de stad, maar je kunt ook met een lift naar het topje van de mast voor een panoramabeeld van Rotterdam – een van de leukste dingen om te doen in Rotterdam. Durf jij het aan?

uitzicht op de Euromast
4. Museum Boijmans Van Beuningen

Dompel jezelf onder in de wereld van kunst en creativiteit in het Museum Boijmans Van Beuningen. Hier ontdek je een rijke collectie schilderijen, sculpturen en designstukken. Naar eigen zeggen zijn er duizenden kunststukken te bewonderen. Het museum is als een speeltuin voor de verbeelding, en het neemt je mee op reis door de kunstgeschiedenis.

5. Diergaarde Blijdorp (Rotterdam Zoo)

Ben je klaar om dieren van over de hele wereld te ontmoeten zonder een vliegticket te boeken? Stap dan binnen bij Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdam Zoo en een van de oudste dierentuinen van Nederland. Hier maak je kennis met exotische dieren en ontdek je verschillende leefgebieden die zijn nagebootst zodat de dieren zich helemaal thuis voelen.

Foto van de olifanten die verblijven in Diergaarde Blijdorp
6. SS Rotterdam

Stap aan boord van de SS Rotterdam en duik in een stukje maritieme geschiedenis. Dit voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn is nu een museumhotel waar je kunt dwalen door de gangen van het schip. Terwijl je er nacht overblijft, kun je er een glimp opvangen van het luxueuze verleden van oceaanreizen.

7. Kubuswoningen

Voor een echt unieke ervaring moet je de Kubuswoningen verkennen. Deze futuristisch ogende huizen lijken rechtstreeks uit een abstract schilderij te zijn gestapt. Kunnen daar wel mensen in wonen, vraag je je ongetwijfeld af. Het antwoord is ja. Wandel door de gangen en ontdek hoe het is om te leven in een huis dat op zijn kop lijkt te staan.

8. Maritiem Museum Rotterdam

Nog niet genoeg gehad van maritieme avonturen? Het Maritiem Museum Rotterdam is de place to be. Hier leer je alles over de rijke scheepvaart- en havengeschiedenis van de stad, van oude scheepvaarttechnologie tot moderne zeeschepen.

9. Spido Havenrondvaarten

Zin in een trip over het water? Spring aan boord van een Spido-rondvaartboot en leer Rotterdam vanaf het water kennen ­– wat een nieuw perspectief biedt. Vaar langs imposante gebouwen, levendige havens en iconische bruggen terwijl je geniet van de verfrissende bries van de Maas.

10. Fenix Food Factory

Foodies, opgelet! De Fenix Food Factory is de hemel op aarde voor liefhebbers van lekker eten en lokale lekkernijen. Hier kun je smullen van ambachtelijke gerechten en genieten van een ontspannen sfeer in de foodhal.

© Renzo Vanhoorelbeke