Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Top Bezienswaardigheden Reisverslagen Barcelona

Dag 1: Wandeling De Ramblas & bezoekje Maremagnum

Mijn eerste reis met Lieke was naar het Spaanse Barcelona in de maand september. Om iets voor 7 uur steeg het vliegtuig van Virgin Express op in Zaventem om iets meer dan 2 uur later & een kort rondje boven de stad te landen in het Josep Tarradellas luchthvaven. Daarna namen we de metro om 12 kilometer verder aan te komen in Place de Catalunya, het centrum van Barcelona. De laatste anderhalve kilometer richting Hotel Dante verkozen we om te voet af te leggen. Na een welverdiende middagmaal wandelden we via De Ramblas naar het winkelcomplex Maremagnum vlakbij de haven van Barcelona. Daarna slenterde we nog wat verder langs onder andere het strand.

Dag 2: Berg van Montjuich , Sagrada Familia & Parc Guëll

Op de 2de dag verkenden we de stad door met bus Touristique de Zuid -en Noordroute te volgen. We hielden daarbij halt op de berg van Montjuich waar we onder andere het Olympische Stadion van 1992 bezochten. We wandelden ook richting het Catalaanse Kunstmuseum om daar te genieten van het prachtige uitzicht over de stad. We konden zo de Sagrada Familia, het Columbus Monument & de Agbar Toren vanuit de verte bewonderen. Na een maaltijd in een pitabar trokken we met de toeristische bus richting de basiliek Sagrada Familia. Nadat we vanuit alle kanten deze prachtige kerk bewonderden, bezochten we in de buurt ook nog enkele winkels die voornamelijk beeldjes verkochten. Daarna gingen we te voet naar het hoger gelegen Park Guëll & bijhorende Gaudi Museum. We bezochten het huis van de beroemde architect Antoni Gaudi. In de souvenirshop kocht ik een prachtig mozaïeken hagedis. Daarna verkenden we het Park Guëll met zijn prachtige mozaïeken muren, paden, trappen, pilaren, banken en last but not least de mozaïeken hagedis. Op het rand van het park heb je ook een adembenemend uitzicht op de rest van de stad. Daarna hielden we halt bij Camp Nou het wereldberoemde voetbalstadion van FC Barcelona. We bezochten een grote souvenirshop waar je een uitgebreid gamma van voetbalartikelen over dit voetbalteam kan kopen.

Een blik het Park Guëll


Dag 3 & 4: Genieten van de Stad

Op de zondag, de 3de dag van onze reis, vertoefden we in de meest bekende straat van Barcelona, La Ramblas. We wandelden door de talrijke kraampje & kochten enkele souvenirs voor ons familie. Na een korte halt in ons hotel gingen we richting het strand van Barcelona. Door het prachtige nazomerweer waren er niet veel vrije plaatsje beschikbaar op het strand vlakbij de haven. In de late namiddag maakten we ons in het hotel klaar om Barcelona by night te verkennen. In La Rambla kwamen we een promo meisje tegen die ons twee vrijkaarten gaf voor een discotheek in het World Trade Center. In deze discotheek aangekomen merkten we op dat er niet veel volk & logischer wijs ook niet veel ambiance was. Na een klein uurtje hielden we het dan ook voor bekeken.

Een blik op de Ramblas


Maandag konden we logischerwijs niets meer bezoeken aangezien we onze valies maakten om terug te keren naar de vlieghaven net buiten het stadcentrum. Iets na 18h kwamen we aan in Zaventem waar mijn moeder & broer op ons stonden te wachten. Het was een prachtige & onvergetelijke 4-daagse reis met mijn prinsesje Lieke. Zeker voor herhaling vatbaar.
© Renzo Vanhoorelbeke