Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Top Bezienswaardigheden Slovenië

Slovenië
Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië gelegen in het centrum van het land met iets meer dan 280 000 inwoners. De afstand met de auto van Brussel naar Ljubljana bedraagt een kleine 1200 kilometer, vanuit Amsterdam iets meer dan 1200 kilometer.

Als je voor de eerste maal een bezoekje brengt aan deze Sloveense hoofdstad zal je ontgetwijfeld doorheen het historisch centrum van de stad wandelen. Het bekendste plein van de hoofdstad is het Prešerenplein waar je een standbeeld van deze Sloveense dichter kunt bewonderen. Aan de overkant van het plein bevindt zich de rode barokke Franciscuskerk van de Maria Boodschap.
Vlakbij het plein vind je de belangrijkste & populairste brug van de stad de Drie Bruggen. Twee van de Drie Bruggen werd rond de jaren 30 ontworpen door architect Jože Plečnik.


Een blik op de


Een andere in het oogspringende bezienswaardigheid is ongetwijfeld het Kasteel van Ljubljana gelegen op een steile bergheuvel in een bosrijke omgeving. In het virtueel museum ontdek je door middel van een film de geschiedenis van het Kasteel. Vlakbij deze ruimte kan je door een spiraal vormige trap te nemen naar de Klokkentoren wandelen. Boven op deze voormalige uitkijktoren heb je een schitterend panoramische uitzicht op de stad & de Karawanken in het noorden. Andere interessante & mooi plaatsen binnen in het Kasteel zijn onder andere de Gotisch Sint-Joriskapel en de Rustika galerij. Daarnaast zijn er bijna het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen. De makkelijkste manier om via het historisch centrum het Kasteeel te bereiken is door de indrukwekkende panoramische kabelbaan te nemen. Er rijden ook regelmatig toeristentreinen naar deze bezienswaardigheid. Te voet kan je de afstand & hoogtemeters overbruggen door een steil wandelpad via de zijkant om zou uit te komen aan de achterkant van het Kasteel.

Een blik op het Kasteel van Ljubljana


Tickets

Kasteel van Ljubljana voor volwassenen 13 euro met kabellift, 10 euro zonder kabellift in 2020 op de officiële site www.ljubljanskigrad.si

© Renzo Vanhoorelbeke