Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Top Bezienswaardigheden Spanje

Spanje
Barcelona

Barcelona is de 2 grootste stad gelegen in het Noorden van Spanje in de autonome regio van Catalonië & grenst langs het oosten aan de Middellandse Zee. De stad telt ruim 1,6 miljoen inwoners, in de metropool wonen er zelfs meer dan 5 miljoen mensen. Met het vliegtuig is het vanuit Zaventem ongeveer 2 uren vliegen, vanuit Schiphol 2 uren en 15 minuten. Afstand met de auto van Brussel is ruim 1300km, van Amsterdam is Barcelona ruim 1500km van elkaar verwijderd.

De Sagrada Familia is de bekendste basiliek & wellicht de populairste bezienswaardigheid van de Catalaanse stad Barcelona. Het lokt jaarlijks miljoenen toeristen vanover de hele wereld. Vanaf bijna alle hoger gelegen delen van Barcelona, waaronder het Park Güell, heb je een prachtig uitzicht op deze indrukwekkende kerk. Dit prachtig gebouw staat sinds 1984 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
Antoni Gaudí ontwierp dit gebouw waarvan de werken starten in 1882 en die tot op de dag van vandaag nog steeds niet volledig zijn afgerond. Deze bekende architect, die in 1926 overleed, ligt in de crypte van de Sagrada Família begraven.

Een blik op de Sagrada Familia


Volgens de huidige plannen zal deze kerk in de loop van het jaar 2026 volledig voltooid zijn met in totaal 18 torens waarvan de hoogste uiteindelijk 172,5 meter zal zijn. Voor wie opteert om deze bezienswaardigheid niet te bezoeken kan wel een blik werpen van op de buitenkant in het park. Deze basiliek zal uiteindelijk 3 façades hebben waarvan de geboortefaçade in het noordoostelijke deel onder leiding van Antonio Gaudí werd afgewerkt.
De façade van de passie aan de zuidwest kant werd pas eind de jaren 70 volledig voltooid. De façade van de Glorie is nog niet volledig afgewerkt. Binnen in de Sagrada Familia kan je naast de kerk ook het museum bezoeken. De crypte kan enkel bezocht worden als er een eredienst aan de gang is. Je hebt ook de mogelijkheid om de torens van de geboortefaçade & de passiefaçade te bezoeken.
Andere interessante & prachtige bezienswaardigheden zijn Park Güell, Camp Nou, La Rambla & de Montjuïc Heuvel.
Vliegtickets boeken naar Barcelona kan via Vluchtboeken.nl

Tickets

Tickets op de officiële site sagradafamilia.org , 26 euro in 2020 , 20 euro laatste 2 uren van de dag

© Renzo Vanhoorelbeke