Home Amsterdam Barcelona Bordeaux Brussel Ieper Ljubljana Londen Nantes Parijs Reisverslag Links AZ

Caminito del Rey in de regio Málaga

Spanje
Caminito del Rey

De caminito del Rey is een paadje door een kloof in het zuiden van Spanje, iets ten noorden van de stad Málaga. Het is vernoemd naar de koning van Spanje omdat hij het pad in het begin van de vorige eeuw bezocht. Het is oorspronkelijk een pad om werkers van het treinstation naar de hydraulische centrales te laten lopen. Dit was een gevaarlijke onderneming. De Caminito del Rey aan de rand van de kloof was slecht gebouwd en zeker niet geschikt als toeristische attractie. Dat werd het echter wel! Maar het is samen gegaan met verbeteringen. Er is nu een pad gemaakt (door Alpinisten) dat aan alle veiligheidseisen voldoet. Als je zo'n 10 kilometer kunt lopen, dan kun je ook de Caminito del Rey lopen!

Regio Málaga

De regio Málaga is erg veelzijdig. Behalve de Caminito del Rey heb je ook nog de zee vlakbij. Met de costa del sol zijn de prachtigste stranden binnen handbereik. Ook is het erg leuk om de stad Málaga te bezoeken. Een echte zuid-Spaanse stad. Geniet van de tapas, de mensen en de Spaanse drukte. Geniet van de mooie pleinen in de binnenstad, de zwoele warme zomerwind en natuurlijk sangria! Of eigenlijk, zoals de locals hem altijd bestellen: een tinto de verano oftewel: een zomer rood.

Waarom naar de Caminito del Rey?

Maar mocht je een week in de regio Málaga hebben, dan is het het waard om ook buiten de stad Málaga een kijkje te nemen. Je kunt naar de grotten van Nerja, je kunt naar de brug van Ronda maar nog veel gaver is dus de Caminito del Rey. Vooral Spanjaarden komen uit het hele land om dit legendarische pad te bewandelen. Niet zomaar een pad maar een pad met een historie. Geniet van spectaculaire uitzichten en geweldige verhalen die door de tour guides worden verteld. En geniet natuurlijk van de prachtige natuur om je heen!

© Renzo Vanhoorelbeke